marți, 7 septembrie 2010

Şcoala Micilor Vedete şi Clubul Victorioşilor la Zilele Muinicipiului Târgovişte


   JOI, 09 SEPTEMBRIE, DE LA ORA 10,00, COMPONENŢII ŞCOLII MICILOR VEDETE ŞI CEI AI CLUBULUI VICTORIOŞILOR VOR PARTICIPA LA ATELIERE ÎN CADRUL MANIFESTĂRII "TOAMNA LA CHINDIE" ŞI VOR SUSŢINE UN SPECTACOL PE SCENA DIN PIAŢA MIHAI VITEAZU. VĂ AŞTEPTĂM!

   Alăturat postăm un articol din ziarul "Univers Dâmboviţean":

TOAMNA LA CHINDIE

Pentru prima data in vechea Cetate de Scaun a Tării Romaneşti va avea loc o tabără de creaţie „Toamnă la Chindie”, proiect ce are ca obiective instruirea, educarea si recreerea copiilor prin intermediul mestesugurilor traditionale.

Evenimentul este organizat de către Centrul Judetean de Cultură Dambovita, prin Departamentul de Conservare si Promovare a Culturii Traditionala, in parteneriat cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucuresti, Primaria Targoviste si Inspectoratul Scolar Judetean Dambovita.

8 mesteri mari, pentru cei mici

Tabara se va desfasura in perioada 6-12 septembrie 2010, in Parcul Mitropoliei si va fi structurata in 8 ateliere, dupa cum urmeaza: Vasile Moldoveanu – cioplitura in lemn; Jorj Dimitriu – olarit si modelaj in lut; Maria Neamtu – tesut la gherghef; Sandu Ion – impletitura rachita; Petra Vasiliu – cusut si confectionat podoabe; Viorica Maracineanu – pictura icoanelor pe lemn; Ana Ionită – pictura icoanelor pe sticlă; Valeria Fercal – oua incondeiate.

Scolile participante in proiect sunt Scoala Coresi, Scoala Grigore Alexandrescu, Scoala Mihai Viteazul si Scoala Aninoasa. Programul fiecarei zile cuprinde două parti: in intervalul 1030-1230 si 1330-1430 copiii vor lucra in atelierele mesterilor, iar ca recompensa vor avea parte de surprize.

Astfel, pe miniscena amenajata in apropierea atelierelor vor performa, in cele sapte zile de tabara, formatii si ansambluri de muzica din judet: Glissando, Scoala Micilor Vedete si Clubul Victoriosilor, precum si Grupul de Traditii „Mugur de Anin”. Lor li se vor adauga actorii Teatrului Municipal Targoviste, care vor sustine un spectacol de teatru de papusi „Fata babei si fata mosneagului”. De asemenea, in ziua de miercuri (atunci cand vor debuta si manifestările dedicate Zilelor Oraşului) va avea loc o activitate de divertisment sustinuta de Elisabeta Onu, intitulată „Casuta de turta dulce”. Copiii se vor juca cu figurine de turta dulce pe care le vor decora dupa bunul lor plac.

Si, la final... vernisaj

La final, organizatorii vor decerna atat diplome de participare, dar vor organiza si o expozitie cu cele mai reusite obiecte realizate de participanti. La sfarsitul acestui eveniment, atat mesterii, cat si participantii se vor putea bucura de lucrurile realizate in comun.


                                                                                 Adriana Cuciureanu
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu