miercuri, 9 februarie 2011

Încă o victorie..."Victorioasă"


Adelina Zamfir ne face o nouă bucurie la acest început de an: ea a obţinut o menţiune în cadrul concursului literar "Copiii şi Marea", organizat de Liceul "Callatis" din Mangalia. Concursul se află la a IV-a ediţie. Iată că "victorioşii" se impun şi pe tărâm literar, Adelina completânt şirul victoriilor de până acum ale Cristinei Ilie şi Patriciei Brojbeanu ( menţiuni la secţiunea Creaţie a festivalului Naţional de Poezie "Ocrotiţi de Eminescu" - Blaj 2011). Şi mai suntem bucuroşi de faptul că în compunearea Adelinei ne regăsim şi noi, cei de la Şcoala Micilor Vedete, Clubul Victorioşilor şi Teatrul "Junior". Iată compunerea premiată...

Copilăria…….și marea...

Astăzi la școală am aflat două cuvinte pe care le cunosc de foarte multă vreme, doi termeni pe care n-am încercat niciodată să mi-i explic sau să le înțeleg sensul.

La ora de geografie domnul profesor ne-a explicat că MAREA, este sărată și se formează prin vărsarea fluviilor și râurilor.

La ora de limba română am învățat derivarea. Pornind de la cuvântul de bază ”copil” prin derivarea cu sufixul “-ăria” am obținut un cuvânt nou COPILĂRIA.

A sosit și ora de dirigenție când doamna dirigintă ne-a solicitat să descriem cea mai frumoasă zi din vacanța de vară. Pornind de la cele două cuvinte “COPILĂRIA” și “MAREA” mi-am amintit cum alături de colegii mei mi-am petrecut cea de-a 10 aniversare pe malul mării la Costinești.

Marea ne-a primit cu susur de valuri, soare dogoritor, nisip fierbinte și scoici strălucitoare pretutindeni.

N-am stat nici-o clipă pe mal. Am organizat dansul colacelor prinzându-ne într-un șir indian și sărind peste valurile înspumate. Am învățat să înotăm și să facem pluta. Atunci când eram nevoiți să ieșim din apă am construit castele de nisip, tuneluri ș i ne-am îngropat în nisip.Am jucat volei antrenând și persoanele din jurul nostru deși nu ne cumnoșteau. A urmat o ședință foto minunată și bineînțeles că nu ne-am lăsat rugate prea mult atunci când a fost vorba de cântat.

Ziua a trecut pe nesimțite pentru noi copii, dar adulții care tot timpul au fost cu ochii pe noi erau și mai bucuroși și aveau lacrimi in colțul ochilor. Abia acum îmi explic de ce.

N-am să uit niciodată faptul că trebuie trăit la maxim fiecare moment al copilăriei. Ba mai mult, să rămânem COPII mereu si să iubim MAREA …

2 comentarii: