marți, 12 iulie 2011

Activităţi interesante la "Clubul Victorioşilor"În această săptămână, deja victorioşii au participat la mai multe activităţi interesante. Astfel, luni, pe 11 iulie, Cristina Ilie ne-a reprezentat la o acţiune la Drăgăeşti, iar Adelina Zamfir şi Victor Mihalache au participat, alături de echipa din Vulcana Băi la finala concursului de televiziune "Mi-s băiatul de la ţară". Marţi au avut loc repetiţii pentru filmarea emisiunii şi am sărbătorit-o pe Anisia. Şi Raluca Rogojină a avut un fel de aniversare, în sensul că a împlinit un an de activitate la Clubul Victorioşilor. Miercuri vom filma la "Căsuţa Prichindeilor", iar în week-end ne vom afla la Curtea de Argeş, la Mix Music Evolution, unde vom filma o altă ediţie de emisiune. Vă oferim în continuare relatarea Cristinei Ilie de la evenimentul la care a luat parte la Drăgăeşti...

Comoara din oraşul celor 8 oglinzi!
Am răspuns astăzi invitaţiei doamnei educatoare Aurelia Iliuţă şi am reprezentat Clubul Victorioşilor la activitatea „Comoara din oraşul celor 8 oglinzi”, la grădiniţa Dragăieşti.
Vă prezint Scrisoarea de intenţie pe care doamna educatoare ne-a trimis-o, iar apoi povestesc despre întâlnirea cu preşcolarii.

„Dragi prieteni,
Vă anunţăm că preşcolarii din grădiniţa Drăgăieşti s-au întors din vacanţă.
Proiectul - Fiecare copil în grădinită - cu sprijinul Asociatiei Ovidiu Rom, ne oferă ocazia să lucrăm împreună cu copiii din familii defavorizate în cadrul Atelierelor de vară, care s-au deschis vineri, 1 iulie.
Călătoria în care am pornit are şi un nume: < Comoara din oraşul celor 8 oglinzi >
Vă invităm să fiţi alături de noi pentru a descoperi împreună cea de-a şasea oglindă, Oglinda Muzicală.
Preşcolarii din satul Drăgăieşti şi doamna educatoare, Iliuţă Aurelia.
Vă aşteptăm cu drag în mijlocul nostru! ”

Şi astfel am avut plăcerea de a fi astăzi în mijlocul celor mici, la „Oglinda Muzicală”.
Prima replică şi remarcă pe care Miruna,(nepoata doamnei Aurelia Iliuţă, în vârstă de 4 ani şi jumătate) a avut-o a fost: „Eu am un televizor la mine acasă care face ca tine. Tu de acolo ai ieşit, nu?” Ne-am amuzat cu toţii şi ne-am bucurat că cei mici urmăresc emisiunile noastre.
Dimineaţa a început cu salutul cu care încep fiecare zi, iar apoi, au fost împărţiţi pe două grupe, conduşi de doamna educatoare Marilena şi de doamna educatoare Aurelia.
Le-au fost prezentate instrumente(chitară, orgă, nai, fluier), iar copiii au asculat curioşi sunetul fiecăruia.
Au completat apoi pe caietele de vacanţă lucrurile pe care le-au învăţat despre instrumente, iar mai apoi au fost răsplătiţi cu bunătăţi pentru că au lucrat ordonat!
Imediat după, în sala în care doamna educatoare Aurelia a realizat un mic muzeu cu costume populare şi obiecte de artizanat, copiii au format câteva hore româneşti cântate de mine!
Apoi, s-a apropiat de ora 12 iar părinţii au început să apară. Copiii le-au povestit cu entuziasm cum s-au simţit la a şasea „oglindă” şi i-au binedispus când au început să exemplifice sunetele instrumentelor descoperite astăzi!
E de susţinut, dar mai ales de admirat că în grădiniţe din mediul rural se desfăşuară astfel de activităţi, realizate de oameni pricepuţi şi cu dragoste pentru copii!
Mulţumim pentru invitaţie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu