duminică, 17 mai 2015

Călătorii victorioase

         Bine v-am regăsit, dragi prieteni!
         Ne-am gândit să vă povestim un pic ce lucruri frumoase am făcut în ultima vreme, ce premii am obţinut şi ce oameni minunaţi am întâlnit.
         Să începem cu deplasarea în Serbia: doamna Viorica şi domnul Victor Mihalache, dar şi victorioasa Roxana Clopotaru au mers la prietenii noştri din Serbia pentru festivalul "Zile de Teatru ale românilor din Voivodina". Pentru al doilea an consecutiv Asociaţia "Vichentie Petrovici Bocăluţ" din Torac a prezentat juriului şi publicului un spectacol minunat. Şi anul trecut au avut o evoluţie superbă cu spectacolul "Copiii Pământului". Anul acesta spectacolul a fost scris şi regizat tot de domnul Victor Mihalache, cel care ştie cel mai bine să impresioneze şi să îmbine arta teatrului cu poveşti de viaţă adevărate. Spectacolul s-a numit "Sonată  în sol major pentru umbre şi solist", iar din distribuţie au făcut parte: Kornel Mili, George Mili, Viorica Mihalache, Roxana Clopotaru, Kristian Fluture, Mircea Lelea şi Adelina Vălean. Actorul principal a fost Kornel Mili, care a reuşit să impresioneze prin interpretarea sa de excepţie. În ciuda faptului că a avut ca şi concurenţă mulţi adulţi, Kornel a obţinut premiul pentru "Actorul serii" dar şi premiul al III-lea pentru rolul principal. De asemenea, le-au fost acordate premii doamnei Viorica Mihalache, pentru muzică originală şi efecte sonore şi domnului  Victor Mihalache, pentru scenariu original.
           După ce ne-am întors din Serbia, a doua zi am pornit spre frumoasa Bulgarie. Victorioşii care au făcut această deplasare sunt: Radu Iordache, Adina Nicolae, Selena Bobeică, Ştefania Alexe, Florentina Păun, Elena Molea şi Roxana Clopotaru, însoţiţi de părinţi, bunici şi de minunaţii mentori, Viorica şi Victor Mihalache. Aici am participat la festivalul "Georgiosky Veselia", desfăşurat în Kremikovtsi, un cartier frumos al Sofiei. Am cântat, am dansat şi ne-am jucat alături de copiii şi tinerii bulgari. Ne-am făcut şi prieteni, trupa de dans "Full Dance". Fetele au fost minunate şi au avut grijă ca nimic să nu ne lipsească. Sunt nişte prezentatoare şi nişte dansatoare excepţionale, iar noi le ţinem pumnii pentru că au intrat în semifinala concursului "Bulgarii au Talent". Le mulţumim pentru zilele frumoase petrecute împreună şi îi mulţumim şi doamnei Margarita Kovalenko, o veche prietenă a Clubului Victorioşilor", pentru că ne-a invitat la acest festival important şi deosebit. În această deplasare, translatorul nostru a fost domnul Costin Bobeică, un om minunat care sare în ajutor de fiecare dată. Îi  mulţumim foarte mult şi dânsului.
            După ce călătoria în Bulgaria s-a încheiat, am pornit spre Piatra Neamţ la concursul "Europa văzută prin ochii copiilor", organizat de prietenii noştri de la Asociaţia Culturală "Star", pe scurt, Familia Stoian, care ne primeşte de fiecare dată cu sufletele deschise. Echipajul a fost format din Selena Bobeică, Radu Iordache şi Roxana Clopotaru. Radu a fost responsabil pentru momentul artistic şi a recitat poezia "O scrisoare de la Muselim Selo" de George Coşbuc. Selena a fost desenatoarea echipei şi a realizat o lucrare minunată, iar Roxana a răspuns foarte bine la întrebările de cultură generală. Echipajul nostru a obţinut locul I. La această zi minunată au participat şi actorii Teatrului "Junior" din Târgovişte. Au adus în mijlocul copiilor îndrăgitele personaje Minnie şi Mikey Mouse, dar şi spectacolul de teatru "Frumoşii din povestea încurcată".
            Mai departe vă spunem că am fost prezenţi sâmbătă, 16 mai 2015, la evenimentul "Strada BT" ce a avut loc pe strada Lipsacni din Bucureşti. Aici am recitat, am cântat şi am dansat alături de mulţi alţi copii din Bucureşti. Manifestarea a fost una plăcută şi dedicată în special copilaşilor care adoră să se joace şi să petreacă alături de prieteni şi de personaje frumoase din poveşti. Tot ieri am sărbătorit şi "Noaptea Muzeelor"  într-un loc mai mult decât superb. Este vorba despre muzeul de etnografie al familiei Ilie, ce se află în satul Decindeni din comuna dâmboviţeană Dragomireşti. Este o idee inedită pentru că nimeni nu s-a gândit până acum să deschidă un muzeu în podul casei. Totul arată impecabil acolo, este un tablou perfect a tot ceea ce înseamnă arta portului popular românesc. Muzeul este deschis de aproximativ patru ani şi a găzduit numeroase emisiuni tv, dar şi alte manifestări culturale. Mulţumim familiei Ilie pentru că a ales să păstreze tradiţiile minunate ale românilor şi pentru că răspândesc această idee de iubire faţă de obiectele de preţ ale poporului nostru, faţă de România.
            Chiar dacă am fost plecaţi, nu am lipsit nici de pe ecranele televizoarelor dumneavoastră. V-am dat întâlnire în fiecare duminică de la ora 10:00 la "Banca de Talente", la Televiziunea Columna. Şi astăzi aţi putut urmări o ediţie frumoasă, în timp ce o parte dintre victorioşi, Ioana Petriţa, Irina Ivaşcu, Alexandra Ciucu şi Delia Frăţiloiu, însoţite de domnul Victor Mihalache, evoluează în cadrul festivalului "Flori de cântec românesc" desfăşurat la Râmnicu Vâlcea. Le dorim mult succes şi o întoarcere victorioasă.
            Vă mulţumim pentru că ne urmăriţi cu bucurie activitatea intensă! Clubul Victorioşilor vă doreşte tuturor numai bucurii!


                                                                                                    Roxana Clopotaru







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu