miercuri, 12 august 2015

Prima ediție a taberei "CINE(I) STAR?"

     Bun găsit, dragi cititori!
     Trebuie să vă povestim cum a fost în tabăra "CINE(I) STAR?", de la Bălțătești, județul Neamț! Nu mai puțin de 25 de copii și tineri cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani au petrecut o săptămână minunată în care au avut ocazia să cunoască tainele televiziunii, ale teatrului, ale filmului, ale artei.
      Împletind joaca și activitățile educative, a ieșit ceva foarte frumos și distractiv. Copiii au putut învăța cum se realizează un interviu, cum se acordă un interviu, care sunt regulile pentru o filmare corectă și multe alte aspecte ce țin de acest domeniu.
       S-au format echipe și s-au realizat interviuri ce au fost filmate. După aceea, fiecare copil a putut sa își urmărească evoluția și să își dea seamă de schimbările pe care ar trebui să le facă.
        După ce a cunoscut fiecare copil, domnul Victor Mihalache a scris un scenariu, după care a fost realizat un film foarte frumos ce va fi lansat în luna septembrie la Festivalul Internațional "VOLARE". Deși mulți dintre copii nu vazuseră până acum un microfon, o cameră, sau nu cunoșteau nimic despre arta filmului și a televiziunii, până la final au reușit să acumuleze foarte multe informații folositoare. S-au intrecut pe ei și au reușit astfel să realizeze lucruri de care să fie mândri și de care să se bucure atât ei, cât și bunicii și părinții lor.
        Gazdele noastre au fost perfecte! Părintele George Măriuța alături de ceilalți angajați ai centrului de cazare "Fortin" au avut grijă să nu ne lipsească nimic și să ne simțim tot timpul în siguranță.
         Alături de Părintele George Măriuța a fost și Părintele Gheorghe Aramă. Impreună cu dumnealor am realizat două ediții ale unei noi emisiuni, "Copiii întreabă, preotul răspunde!"
Copiii au pus întrebări foarte inteligente precum: "Ce scop au oamenii pe Pământ?" sau "Cine a făcut Răul?".
          Alte activități de care copiii s-au bucurat au fost: plimbări cu căruța, echitație, pictură, bălăceală în piscină, tir cu arcul,  carnaval, drumeții, karaoke, petrecere în pijamale, pictură pe față, vizionări de filme și multe altele!
          Alături de copiii din tabără, care au învățat extrem de multe lucruri de la domnul Victor Mihalache, s-a aflat și victorioasa Roxana Clopotaru, care i-a ajutat pe copii să învețe prin jocuri interesante.
          În ultima seară, ne-am bucurat cu toții de un foc de tabără fantastic pe care nu îl vom uita niciodată. Lângă foc și cu foc, așa cum a spus și domnul Victor, s-a cântat imnul taberei: o melodie foarte frumoasa, căreia Ana Maria Alucăi și Mihaela Agafiței i-au compus niște versuri speciale.
           Mulțumim din suflet Asociației Culturale "Star" din Piatra Neamț, Centrului de cazare "Fortin", Asociației "Vestitorii Bucuriei, Părintelui George Măriuța, Părintelui Gheorghe Aramă, familiei Stoian, și nu în ultimul rând copiilor și părinților care au participat la minunata tabără "CINE(I) STAR?"!

                                          Roxana Clopotaru







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu