luni, 9 august 2010

Componenţii „CLUBULUI VICTORIOŞILOR” au evoluat alături de micuţii artişti ai grupului „La Colmenita” ( „Stupişorul”) din Cuba


Luni, 9 august, în curtea Muzeului Scriitorilor din Târgovişte a avut loc o întâlnire…”istorică”. Mai precis, componenţii „Clubului Victorioşilor” şi elevi ai Şcolii Micilor Vedete au primit vizita unora dintre cei mai titraţi artişti ai Cubei, ambasadori ai Bunăvoinţei din partea UNICEF, cei ce alcătuiesc renumita trupă teatrală „La Colmenita” („Stupişorul”). Puţin după ora 11,oo, după ce au fost primiţi la Primăria Târgovişte, micuţii artişti au sosit în răcoarea parcului din curtea Muzeului Scriitorilor, unde au fost întâmpinaţi cu mici daruri de victorioşi şi cu o invitaţie la…horă. Iar din acel moment a început o frumoasă lecţie de muzică, dans şi prietenie. Pe rând au trecut pe la microfon artişti români şi cubanezi, iar stilurile de dans au alternat. S-a făcut „trenuleţ”, s-a „întâmplat” şi o Discotecă a celor mici, astfel încât, după mai bine de o oră petrecută împreună, copiii şi adolescenţii reprezentanţi ai celor două ţări nu prea mai vroiau să se despartă. A fost o demonstraţie de putere a artei. Orice barieră de limbă sau de depărtare geografică a dispărut. S-au simţit foarte bine, au zâmbit în permanenţă şi au răspândit primăvară în plină vară.

Mulţumiri Asociaţiei de Prietenie România-Cuba ( filiala Dâmboviţa) şi domnului preşedinte Ion Hotânceanu! Mulţumiri Complexului naţional Muzeal „Curtea Domnească” din Târgovişte şi domnului director Ovidiu Cârstina! Mulţumiri domnului Vali Niţu, reprezentant al Primăriei Târgovişte!

Şi acum câteva date despre oaspeţii noştri:

La Colmenita”, fondată acum 20 de ani, este prima companie de teatru de copii si tineret din Cuba. Dintre cele mai relevante prezentari se evidentiază: Festivalul de Teatru de Copii “Toyama 2000” din Japonia şi Festivalul de Teatru de Copii din Lingen, în Germania, de asemenea a mai jucat în: Spania, Venezuela, Belgia, Panama, Statele Unite, Ecuador, Rusia, Turcia, printre altele. Din 2007 este Ambasadorul Bunei Voinţe de la UNICEF.

Directorul, Carlos Alberto Cremata, spune că scopul fundamental al companiei “este să contribuie la stimularea valorilor umane şi să demonstreze cu o abordare interdisciplinară sinteza artelor scenice”.

Ambasada Republicii Cuba în România a informat că în perioada 4 – 14 August, va vizita ţara noastră, renumita Companie de Teatru de Copii din Cuba “La Colmenita” (Stupişorul). Vizita răspunde unei invitaţii făcută de Palatul Copiilor din Bucureşti, împreună cu Fundaţia pentru Copii Talentaţi “Meloritmic”, cu colaborarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Inovării, Tineretului şi Sportului şi a Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional din România.

Din Târgovişte delegaţia cubaneză a pornit spre Aninoasa, acolo unde a vizitat Centrul Cultural din localitate şi mănăstirile Dealu şi Viforâta, iar apoi a poposit în Tabăra “Căprioara”. Imagini de la întâlnirea copiilor şi adolescenţilor talentaţi de la “Clubul Victorioşilor”( România) şi “La Colmenita”(Cuba) puiteţi urmări în cadrul emisiunii “Clubul Victorioşilor” de duminică, 15 august, la Columna Tv şi în cadrul emisiunii “Capra Vecinului” care va fi difuzată sâmbătă, 14 august, de la ora 09,oo, la Televiziunea FAVORIT – Televiziunea cântecelor noastre.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu