vineri, 21 ianuarie 2011

O nouă performanţă..."victorioasă" - ANDREEA GHEORGHE are portret în "Adevărul de Seară"


Adevarul.ro

PORTRET
Andreea-Iulia Gheorghe a fost premiată la Bruxelles

Adriana Răceanu
57 afişări
Vineri 21 ian 2011


Eleva Şcolii Vulcana de Sus a participat la concursul „Regiunea mea, Crăciunul meu”, iniţiat de Comitetul Regiunilor, iar desenul său se regăseşte acum pe o carte poştală editată de Uniunea Europeană.

Are doar 12 ani, însă programul zilnic îi este la fel de încărcat ca al unui preşedinte de stat! Andreea-Iulia este implicată în numeroase activităţi instructiv-educative. Dansează, cântă, urmează cursuri de teatru, învaţă artele marţiale, desenează şi, în acelaşi timp, îşi impresionează profesorii de la şcoală cu capacitatea ei de studiu.

Catalogul, în dreptul numelui Andreei, este bogat în note de zece. Face totul cu o plăcere de invidiat şi fără să spună vreodată că a obosit. Ne-a mărturisit că timpul este cel mai mare duşman al său, fiindcă nu îi dă voie să pună în practică tot ceea ce-şi doreşte. Ar vrea să se poată plimba mai mult cu prietenii pe dealurile dimprejurul satului natal – Vulcana de Sus şi să descopere toate frumuseţile naturii, pe care apoi să le transpună pe pânză.

„Fata cu chitara” a cucerit televiziunile


Andreea-Iulia Gheorghe a luat contact cu lumea artistică în urmă cu patru ani, atunci când a descoperit „Şcoala Micilor Vedete” şi „Clubul Victorioşilor”, grupuri socio-culturale conduse de inimoşii oameni de spirit târgovişteni Viorica şi Victor Mihalache, care reuşesc să scoată la suprafaţă şi să pună în valoare talentul copiilor.

De atunci, Andreea-Iulia a colindat ţara în lung şi în lat, participând la numeroase concursuri de muzică, dans şi teatru. Mai mult, a mers de două ori chiar şi în Bulgaria, la Festivalul „Pantofii de lac”, de unde s-a întors cu premiul întâi pentru pantomimă şi premiul trei la solişti vocali. Mama fetei a fost sceptică în ceea ce priveşte calităţile interpretative ale Andreei.

„Eu am cam dat-o înapoi. Credeam că nu are talent muzical. O vedeam făcând doar teatru şi dans. Ea nu a vrut sub nicio formă să renunţe şi, în patru ani, s-au schimbat foarte mult lucrurile. Are piese înregistrate. A scos un mini CD, plus videoclipuri pentru două dintre melodii. Lansarea a avut loc în septembrie 2010, în cadrul festivităţii de deschidere a anului şcolar. A fost un eveniment care s-a consumat simultan în 12 şcoli din România”, mărturiseşte Maria-Manuela Gheorghe. Acum, părinţii îi susţin întreaga activitate artistică. Andreea-Iulia ia lecţii de pian şi de chitară. Dar, asta nu este totul.

Nu are trac în faţa camerelor de luat vederi

Copila este atrasă ca un magnet şi de sport. Joacă volei, handbal. Chiar şi fotbal. Performanţă a făcut în schimb în artele marţiale. Anul trecut a câştigat „Cupa Hercule” la un concurs Aikido organizat la Bucureşti. „Doamna profesoară de sport este prietenă cu instructorul de Aikido, pe care l-a adus şi la noi în sat. Şi, cum îmi place mult sportul, am vrut să încerc. Am înţeles foarte repede regulile”, spune Andreea-Iulia.

Pentru eleva de clasa a VI-a, cel mai important premiu de până acum pare să fie locul III obţinut la concursul de desen „Regiunea mea, Crăciunul meu”, organizat de Comitetul Regiunilor din cadrul Uniunii Europene în luna decembrie 2010. Lucrarea Andreei a fost transpusă pe o carte poştală editată de Uniunea Europeană.

Şcolăriţa de la Vulcana de Sus nu are trac nici în faţa camerelor de luat vederi. A participat în calitate de invitat şi tânăr artist la mai multe televiziuni: OTV, Favorit şi Columna TV. De curând, s-a înscris la un casting pentru obţinerea unui rol într-o telenovelă a postului Acasă TV. Speră să fie acceptată, mai ales că are în portofoliu atâtea ore de filmare şi este iniţiată în arta teatrală.

„Le mulţumesc doamnei Viorica şi domnului Victor Mihalache, pentru eforturile pe care le depun pentru ca noi, copiii înscrişi la «Şcoala Micilor Vedete» şi «Clubul Victorioşilor», să mergem în competiţii în toată ţara şi să apărem la emisiuni de televiziune la posturile naţionale”, spune Andreea-Iulia.

Întrebări şi răspunsuri:

Care a fost rolul interpretat care te-a captivat?
Cel mai mult mi-a plăcut când am fost Scufiţa Roşie într-un spectacol de pantomimă, dar şi atunci când am înfăţişat-o pe vrăjitoarea aiurită. Eram în acelaşi timp vrăjitoarea cea bună, fiindcă eu nu vroiam să fac rău nimănui. Spectacolul a fost unul umoristic. O parodie după celebra poveste „Frumoasa din Pădurea Adormită”.

Ai fost dintotdeauna o fetiţă atât de vorbăreaţă, care nu are emoţii, indiferent de situaţia întâmpinată?
Nu. Înainte să ajung la „Şcoala Micilor Vedete”, eram extrem de timidă. Mă înroşeam imediat. Acum vorbesc cu toată lumea. Mă împrietenesc foarte repede cu copiii. Nu mai am emoţii. Urc pe scenă fără probleme.

Ce îi place:
„Îmi place să cânt, să dansez, să călătoresc şi să fac sport. Sunt extrem de energică. Nu aş sta locului nicio clipă. Îmi place să colecţionez vederi, roci şi pietre preţioase. Ador să fac fotografii, deşi mai am multe de învăţat la acest capitol”, afirmă copila.

Ce nu îi place:
„Nu îmi plac ipostazele când cei din jurul meu nu au încredere în mine. Spre exemplu, am colegi cărora le-a trebuit mult timp să-şi dea seama că iau note mari fiindcă învăţ, nu pentru că mama este director de şcoală. Nu îmi place când lumea spune că sunt mofturoasă”, spune Andreea.

Profil:

Născută: 26 martie 1999, Târgovişte
Studii: elevă în clasa a VI-a la Şcoala Vulcana de Sus, comuna Vulcana Băi
Familie: Singură la părinţi

2 comentarii: