marți, 1 septembrie 2015

Victorioşii la "Fesus", în Serbia

        Bun găsit, prieteni!
        Trebuie să vă povestim despre zilele minunate pe care le-am petrecut la Torac, în Serbia! Am fost primiți, ca de fiecare dată, cu multă bucurie şi căldură de către familia Mili, o familie alături de care ne simțim ca acasă. Am revenit la Torac pentru două manifestări culturale importante: "Zilele Culturale ale Toracului 2015" şi Festivalul Internațional de Satiră şi Umor Sătesc "Fesus". În seara de 28 august, torăcenii au avut parte de un spectacol organizat de Asociația "Copii din Torac", condusă de doamna Natasa Iovanovici Mili. În acest spectacol au evoluat foarte mulți copii talentați din localitate, care prin cântec, poezie şi dans au demonstrat că sunt iubitori şi păstrători ai tradițiilor lor. De asemenea, tot în aceeaşi seară, au evoluat pe scenă cu melodii frumoase şi victorioasele Selena Bobeică şi Roxana Clopotaru. Kornel Mili, prietenul nostru victorios şi talentat a prezentat spectacolul alături de domnul Victor Mihalache şi a oferit publicului două recitări de excepție.
         În data de 30 august am fost prezenți la cea de-a V-a ediție a  Festivalului de poezie dialectală "Ioan Niță Secoşan", unde ni s-a alăturat şi victorioasa Elena Molea de la Caransebeş. Şi Elena, şi Kornel au recitat poezii în grai, alături de mulți alți tineri  talentați. Puțin mai tarziu avea să înceapă cea de-a XV-a ediție a Festivalului Internațional de Satiră şi Umor Sătesc "Fesus". Aici am avut onoarea să îl avem alături pe renumitul umorist român, Cornel Udrea, care a fost şi preşedintele juriului. Cu toții am avut prestații frumoase şi am obținut premii importante: Selena Bobeică-Premiul "Inocentis", pentru sceneta "Copacul care face ciori", pe care a interpretat-o impreună cu domnul Victor Mihalache, dar şi Premiul "Clopoțelul de Aur" pentru interpretarea de excepție a fabulei "Bivolul şi coțofana",  Elena Molea-Premiul "Rază de Soare" pentru poezia "Bumbi de cap", Kornel Mili-Premiul "Ultimul Charlot" pentru un moment deosebit interpretat alături de doamna Viorica Mihalache, după un scenariu scris de Victor Mihalache, şi nu în ultimul rând, un premiu frumos, “Balada Facebook-ului” pentru componenții grupului “Copii din Torac”, care au prezentat momentul “Miorița nouă (nu vouă)”, scris de Victor Mihalache şi regizat de Viorica Mihalache.
         Ne bucurăm foarte mult pentru premiile pe care le-am obținut şi aducem mii de  mulțumiri familiei Mili, Aociației pentru Artă şi Cultură “Vichentie Petrovici Bocăluț”, Asociației “Copii din Torac” şi tuturor celor ce s-au implicat în activitatea frumoasă de la Torac, din Serbia. 

                                                                                              Roxana Clopotaru





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu