sâmbătă, 5 noiembrie 2016

Zilele Culturii la Aninoasa

        Bine v-am regăsit, dragi prieteni ai Clubului Victorioşilor!
        Astăzi a fost o zi a culorilor, o zi pictată, în roz, albastru, verde, galben, dar cea mai frumoasă nuanță a fost zâmbetul de copil. Toate acestea s-au întâmplat la Aninoasa, în județul Dâmbovița, unde de ani buni publicul a fost obişnuit cu surprize culturale deosebite.
     Anul acesta, domnul primar Constantin Maricescu, alături de echipa dumnealui şi de art-managerul Victor Mihalache au reuşit să ofere aninoşenilor un alt tip de spectacol.
     Surprizele au început încă de luna trecută, când vioara lui Enescu a poposit în Aninoasa. S-a continuat în aceeaşi notă, Zilele Culturii începând anul acesta cu i seară de poezie. Poeți dâmboviței, tineri recitatori, sau pur şi simplu oameni dornici de a cunoaşte şi de a oferi bucurie şi zâmbet, s-au întâlnit în seara de 3 noiembrie la Mănăstirea Viforâta, acolo unde liniştea se aşterne ca un cântec pe portativ.
              Zilele Culturii au continuat cu un extraordinar concert susținut de Orchestra Simfonică Muntenia condusă de maestrul dirijor Daniel Jinga. Alături de instrumentiștii orchestrei au evoluat şi soprana Diana Alexe şi tenorii Liviu Indricău şi Florin Georgescu. În ciuda faptului că în mediul rural astfel de lucruri sunt acceptate mai greu de către public, aninoşenii si demonstrat ca se poate şi la sat. Au ascultat cu multă atenție şi bucurie, iar la final au mulțumit şi au mărturisit că mai doresc să aibă parte de asemenea lucruri.
            Nici copiii nu au fost uitați, sărbătoarea lor fiind cu totul specială. Cu siguranță nu a mai existat în Dâmbovița o bătaie cu culori. Aceasta s-a întâmplat astăzi la Aninoasa, unde fiecarui copil i-au fost puse la dispoziție prafuri colorate pentru evenimentul mult aşteptat. Au intrat şi părinții în acest joc al culorilor, dovadă fiind fotografiile de mai jos. "Baia de culori", aşa cum a numit-o domnul Victor Mihalache, a fost cu siguranță un moment inedit  pentru cei prezenți.
          Martor la toate cele întâmplate la Aninoasa a fost Televiziunea Columna, locul în care vă dăm întâlnire şi mâine dimineață, de la ora 10:00, la Banca de Talente.
           Până atunci vă oferim multe îmbrățisări colorate, prieteni!

                                  Roxana Clopotaru


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu