miercuri, 12 noiembrie 2014

Zilele Culturii în Aninoasa


           Dragi prieteni, în zilele de 6, 7 şi 8 noiembrie au avut loc Zilele Culturii în Aninoasa. În prima zi, 6 noiembrie, s-a desfăşurat "Noaptea de poezie de la Mănăstirea Viforâta". Câţiva primari precum: Constantin Năstase, Sorin Ioniţă şi Gheorghe Mocanescu, au fost alături de domnul Constantin Maricescu, primarul comunei Aninoasa. De asemenea, au participat la această manifestare poeţi dâmboviţeni, oameni importanţi şi pofesori precum: Constantin Voicu, Florea Turiac, Alexandru Manafu, George Coandă şi mulţi alţii.
A fost o seară de vis, spunem asta pentru că versurile recitate au fost ca un pansament pentru sufletele tuturor. S-au recitat poezii frumoase despre mamă, despre ţară şi multe altele. Au oferit momente emoţionante şi componenţi ai Clubului Victorioşilor: Radu Iordache şi Roxana Clopotaru. Ne-a fost alături şi Cristina Ilie, buna noastră prietenă care ne-a oferit ca de fiecare dată poeme superbe. Tot în cadrul acestei seri de poezie, domnul Victor Mihalache a lansat două cărţi foarte importante. În cartea "Biserica ce stă pe-un bob de rouă, sunt relataţi toţi paşii urmaţi pentru ca Bisericuţa din Onceşti să fie adusă la lumină. Este un adevărat monument istoric, ce adăposteşte artă, istorie şi credinţă, iar cartea publicată vă poate oferi toate detaliile despre aceasta. Cea de-a doua carte, "Alfabet poetic", îi aparţine tot domnului Victor Mihalache, care pe lângă un excelent om de televiziune, prezentator de evenimente, actor, este  şi un poet de excepţie. "Alfabet poetic" este un volum scris de Victor Mihalache şi ilustrat de Roxana Clopotaru ce a fost extras din proiectul "365-Un an de poezie cu Victor Mihalache". Seara de poezie a avut şi cântec, şi nu putea fi altfel, pentru că a fost prezentă doamnaViorica Mihalache, o voce superbă. Dânsa a interpretat nişte cântece extraordinare şi ne-a emoţionat pe toţi.
Atmosfera din această seară a fost una specială, în care s-au spus şi analizat părerile tuturor.
           În cea de-a doua zi, 7 noiembrie, a avut loc inaugurarea Centrului Turistic, care este deschis pentru toţi cei ce vor să afle lucruri interesante despre comună şi despre locurile apropiate, dar şi prima ediţie a festivalului "Hora de la Aninoasa", care a început aşa cum se cuvine, cu o horă mare, întinsă pe tot platoul din faţa Centrului de Cultură din Aninoasa. Succesul defineşte această zi, deoarece totul a decurs minunat. Au participat mulţi copii talentaţi, numeroase ansambluri de dansuri şi cântece populare, dar şi componenţi ai Clubului Victorioşilor. Juriul a fost compus din: Valeria Arnăutu, Ileana Pavelescu, Simona Dinescu, Liliana Mocanescu, Camelia Conovici şi multe alte nume importante ale muzicii populare. Toţi participanţii au fost premianţi cu diplome şi cu trofee.
           Ce-a de-a treia zi a început cu un matineu pentru copii, care a cuprins o piesă de teatru, oferită de TEATRUL JUNIOR din Târgovişte, dar şi animaţie şi pictură pe faţă. Nici tinerii nu au fost lăsaţi la o parte. Pentru ei, domnul primar, Constantin Maricescu, a pregătit o seară de tineret cu muzică uşoară. Aici au cântat Mirabela Drăguş şi Bianca Ioana Cristea, două voci superbe, după care a urmat mult aşteptata trupă MAXIM. Băieţii au făcut un show pe placul tuturor tinerilor şi au cântat numeroase melodii, printre care "Sărutări criminale", piesa pentru care cei patru sunt cunoscuţi de toată lumea.
Aşadar, cea de-a XII-a ediţie a Zilelor Culturii din Aninoasa s-a bucurat de mult succes. Vă mulţumim şi vă aşteptăm şi anul viitor!


                                                                                                Roxana Clopotaru  





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu